Korporativna Yoga – Yoga za zaposlene

 

Pored ostalih časova Yoge, organizujemo i posebne programe koji su namenjeni zaposlenima, sa akcentom na delatnost kojom se bave. Prilagođavamo program prema veličini i potrebama zaposlenih i kompanije. Korporativna Yoga je odličan način za poboljšanje produktivnosti i građenje korporativnog duha zaposlenih.

Sve uspešne svetske kompanije su u svoje programe koje nude zaposlenima uvele  Yogu kao metod za postizanje punog potencijala kod zaposlenih  preko povećanja osećaja radosti i zadovoljstva zaposlenih na radnom mestu. Iz njihovog iskustva ove tehnike poboljšavaju uspešnost donošenja odluka i do 80%, koncentraciju i fokus i do 89% i smanjenje nivoa stresa.

Časovi mogu biti organizovani u našem studiju ili vašem prostoru. Za organizaciju časova u vašem prostoru  potrebno je:

  • Odgovarajuća prostorija, predhodno očišćena i provetrena.
  • Prostirke su obezbeđene.

Posebni program:

Korporativna Yoga kompaniji donosi: povećanje produktivnosti, smanjenje odsustvovanja s posla, umanjenje negativnih efekata stresa, povećanje zadovoljstva među zaposlenima, povećanje osećaja zaposlenih da kompanija brine o njima, povećanje atraktivnosti kompanije prilikom zapošljavanja, poboljšanje komunikaciju u kompaniji kao i sa klijentima, povećanje produktivnosti…

Korporativna Yoga zaposlenima donosi: smanjenje nivoa stresa, anksioznosti i depresije, povećanje energije, smanjenje osećaja umora, poboljšanje memorije, fokusiranosti i koncentracije, povećana fleksibilnost, podizanje nivoa emocionalne inteligencije, poboljšanje držanja tela, povećanje mišićne snage, poboljšanje kvaliteta sna, poboljšanje celokupnog zdravstvenog stanja i jačanje imuniteta, čime se smanjuje rizik od oboljevanja.

Stres je sastavni deo svakodnevnog radnog dana i vodi ka opštoj atmosferi nezadovoljstva na poslu. Statistika pokazuje da 80% svih bolesti nastaje usled stresa. Stres narušava ravnotežu tela i uma, izaziva grčenje mišića i prouzrokuje brzo i plitko disanje. Usled stresa smanjuje se nivo kiseonika u krvi, što izgladnjuje ćelije. Konstantan stres nas dovodi u stanje neprekidne uznemirenosti koja crpi energiju.  Kada dođe do disbalansa u telu, organi, nervi i mišići nisu u harmoniji, što dovodi do nervne napetosti i bolesti.

Yogom se napetost izbacuje i telo vraća u harmoniju. Praktikovanje Yoge dovodi do relaksacije mišića i fascija, disanje postaje dublje i sporije, usporava se brzina srčanog ritma, poboljšan je dotok krvi u tkiva i povećava se eliminacija otpadnih produkata metabolizma preko limfnog sistema. Redovnim praktikovanjem osnažuje se nervni sistem, smanjuje se količina kortizola (glavnog hormona stresa), rad endokrine žlezde, hormona i unutrašnjih organa vraća se u normalu. Takođe, redovnim praktikovanjem  meditacije dolazi do smanjenja depresije, straha, napetosti i anksioznosti a povećava se kreativnost, sreća i mentalni potencijal.

TEAM BUILDING – Specijalno dizajnirani programi namenjeni za razvoj timskog duha zaposlenih.

Jedan čas se sastoji od:

  • Asana, fizičkih vežbi
  • Pranayama, tehnika disanja
  • Relaksacije

Dovoljno je vežbati Yogu 2-3 puta nedeljno, na času ili kod kuće za poboljšanje zdravlja na svim nivoima. Kako biste istinski osetili blagotvorno dejstvo Yoga prakse savetujemo da budete strpljivi i da postepeno usvajate položaje, pomerajući sopstvene granice, i pre svega  da osetite duboko zadovoljstvo dok to radite.

Yoga nije takmičarska disciplina i ne postoje jasno određena pravila i rangiranja polaznika. Treba joj pristupiti ne samo kao fizičkom, već i kao jednom holističkom kopleksnom sistemu koji predstvalja razvoj na svim nivoima bića.

Danas postoji mnoštvo različitih stilova tako da svako može da pronađe način vežbanja koji mu odgovara. Probajte različite stilove i izdvojte malo vremena da osetite koji vid Yoge vam najviše odgovara.

Neka je ljubav u nama, i sklad sa okolinom.